Hong Kong

Ravia ja laukkaa HK:ssa

Ensimmäinen aamupala uudessa hotellissa on aina elämys ja ihmetyksen aihe. Vicin brekkari näyttää aluksi aika ankealta. Kasviksia, leipiä, leivonnaisia, kahvia, mehuja, jugurttia. Kun huomaamme, että naapuripöydässä vedetään antaumuksella munakasta, rohkenemme kysyä kiireisen oloiselta tarjoilijalta lisäohjeita. “The warm side is over there”, näyttää tarjoilija suuren ravintolatilan toiseen päähän ja johan alkaa hymyilyttää: makkaroita, sieniä, nuudeleita, erilaisia kananmunaruokia, pekonia, dim sumeja ja muita aasialaisia herkkuja sekä tietysti pakollinen omelettipiste. Aamiainen on siis maukas ja riittävä, joskin olemme saaneet Aasiassa parempiakin. On outoa, että vaikka ollaan Kiinassa, ainoa tarjolla oleva vihreä tee on Twiningsin pussitee. Samoin on outoa, että hedelmävalikoima on suoraan sanoen onneton.

Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Causeway Bayn alueeseen, on vihdoin aika tutustua Hong Kongiin tarkemmin. Kun astumme ulos metrosta Causeway Bayn asemalla, suurinpiirtein ensimmäisenä näkyy suuri Ikean logo! Ajatus Hong Kongin Ikeassa käymisestä huvittaa, joten onhan siellä käytävä, erityisesti erillisessä joulumyymälässä. Sen sijaan ostosten teko tuntuu vähän hölmöltä, joten siirrymme hetkeksi käyskentelemään viereiseen Victoria Parkiin, joka vaikuttaa lähinnä suurelta liikuntapuistolta.

Kun yritämme etsiä lähistöltä Google Mapsiin merkittyä Typo-kauppaa, sellaista ei löydy. Luultavasti karttapalvelua ei ole alueen osalta päivitetty ihan äskettäin. Saman ketjun Cotton On -liike (jossa myydään siis myös Typo-tuotteita) löytyy onneksi muutaman korttelin päästä, Lee Theatre Plaza -ostoskompleksista. Siellä on muuten myös kiehtovia korealaisia brändejä myyvä kauppa, jonka nimi on hassusti Åland. Ostoslistalla on myös älykello, jota varten käymme kiinalaisen Xiaomi -puhelinmerkin myymälässä, joka sijaitsee vähän oudosti korkean toimistorakennuksen 8. kerroksessa. Lukuisten Xiaomi-tuotteiden keskeltä mies löytää kuin löytääkin kauan havittelemansa älykellon, vieläpä muutaman kympin Suomen hintoja halvemmalla.

Causeway Bay on täynnä erikokoisia ostoskeskuksia, joista kenties suurin ja tunnetuin on Times Square. Sen liikkeet sijoittuvat hintatasoltaan budjettimme yläpuolelle (kalliita länsimaisia designmerkkejä), mutta hienon ostarin vessat ja erityisesti alakerroksen ruokapaikat kyllä kiinnostavat. Pikaisen riisipohjaisen lounaan jälkeen on aika suunnata takaisin hotellille ja päikkäreille, sillä illalla meitä odottaa ensimmäinen varsinainen bucket list -kohteemme – ravit!

Happy Valley Racecourse on paikka, jossa jokaisen Hong Kongissa kävijän pitää käydä, ja eritoten Happy Wednesday -teemailtana. Kumpikaan meistä ei ole ikinä käynyt raveissa edes kotimaassa, mutta laukkakilpailu Hong Kongin keskustassa kuulostaa eksoottiselta ja kivalta kokemukselta. Causeway Bayn metroasemalta on reilun vartin kävelymatka raviradalle, myös raitiovaunulla pääsee ihan ns. rahvaan sisäänkäynnin viereen. Octopus-kortilta lähtee vaivaiset 10 HKD kun menemme pyöröportin läpi ja löydämme itsemme katutason Beer Garden -alueelta, josta näkee sekä radalle että pääsee kätevästi nousevaan istumakatsomoon ja vedonlyöntialueelle. Itse Beer Gardenissa on juuri tänä keskiviikkona japanilainen teemailta, joka tarkoittaa Japani-henkistä viihdetarjontaa ja oheistuotteita: ostamalla kaksi Kirin-jääolutta (tuopissa itse oluen päällä on olut-jäävaahtoa) saa kivan essun. Halukkaat voivat pukeutua kimonoon ja otattaa itsestään kuvia japanilaisaiheista kuvausseinää vasten. Myös illan viihdetarjonta on Japani-henkistä.  

Maistelemme olutta ja tunnelmaa, kunnes on aika kiivetä katsomoon seuraamaan ensimmäistä lähtöä. Paikallinen vanhempi herra toivottaa meidät tervetulleeksi ja ojentaa englanninkielisen lehdykän, jota lukemalla voi tutustua illan lähtöihin ja kilpaileviin hevosiin. Emme tällä kertaa lyö vetoa, vaan katsomme nopeatempoisen lähdön, jonka jälkeen meidän on puolestamme lähdettävä ravaamaan kilparadan uloskäynnille. Victorian lahdella joka ilta esitettävä Symphony of Lights -valonäytös on nimittäin nähtävä jo reissun alkumetreillä ja samana iltana!

Paikallinen liikennesovellus arvioi pahasti pieleen Happy Valleyn ja Kowloonin puolella sijaitsevan Tsim Sha Tsuin väliseen matkaan kuluvan ajan. Iltakahdeksalta alkava kymmenminuuttinen show on nimittäin jo ohi, kun lopulta pääsemme rantaan. Huomaamme myös, että rantaa pitkin kulkeva Avenue Of Stars -promenadi on remontissa, eli seuraavaa katseluyritystä varten joudumme etsimään toisen katselupaikan. Harmittaa ja väsyttää, olemme kiirehtineet turhaan, aivan turhaan. Katselemme hetken lahden yli Hong Kongin saaren komeita pilvenpiirtäjiä ja kävelemme rannan työmaa-alueen reunaa pitkin kohti itää, päästäksemme rantabulevardille ja löytääksemme ikonisen Bruce Lee -patsaan. Bulevardi löytyy, patsasta ei. Kuvaamme hetken valtavia jouluaiheisia valomainoksia rannan ostoskeskusten seinässä, minkä jälkeen suuntaamme kohti Nathan Roadia, erityisesti Temple Streetin yömarkkinoita.

On jo niin myöhä, että Nathan Roadin liikkeistä osa sulkee oviaan. Pitkältä tuntuvan kävelymatkan jälkeen löydämme lopulta vilkkaat yömarkkinat. Jos olet käynyt yömarkkinoilla missä tahansa Aasiassa, tiedät suurin piirtein miltä nämä näyttävät. Väentungosta, street food -paikkoja, piraattituotteita ja kaikenlaista krääsää myydään kahden puolen loputtomalta tuntuvan kadun keskikäytävää. Väsymys ja nälkä alkaa koetella matkalaisia, joten suunnitelmista illastaa Temple Streetillä luovutaan ja päätämme palata North Pointiin syömään ja nukkumaan. Vasta kotihoodeille päästyämme tajuamme kuinka paljon kello on. Paikallinen Open Rice -sovellus ei enää löydä meille myöhään auki olevia ruokapaikkoja (jollaisia kyllä myöhempinä iltoina itse löydämme yllin kyllin), joten joudumme tyytymään paikalliseen mäkkäriin. Vannomme tämän olevan ensimmäinen ja viimeinen kerta, kun syömme pikaruokaa tällä reissulla.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *