Lissabon

Adeus Lissabon

Aamiaisen jälkeen lähdemme vielä lyhyelle aamukävelylle läheiseen Estrelan puistoon, joka sijaitsee edellä mainitun Estrelan basilikan edustalla. On aurinkoista ja lämmintä, ja puisto valtavine puineen ja palmuineen on rauhallinen keidas keskellä uuteen viikkoon herännyttä kaupunkia. Nautimme espressot puistokahvilassa, kunnes on aika hakea hotellilta matkatavarat ja kirjautua ulos. 

Estrela puisto

Vedämme matkalaukkumme edellispäivältä tuttuun Honest Greens -ravintolaan, jonka terassilla nautimme taas kerran herkullisen lounaan. Jälkiruoka löytyy TimeOut -ruokatorin italialaisjäätelöä tarjoavasta kioskista! 

Hyppäämme Cais do Sodrén asemalla metroon, joka vie meidät yhden vaihdon kautta vajaassa puolessa tunnissa Lissabonin lentokentälle. Halpaa ja kätevää. Lähtöselvityksessä seuranamme on FC Porton koripallojoukkue, joka on menossa Suomeen pelaamaan.  

Mitä jäi käteen ensimmäisestä Lissabon-vierailusta? Tulemme varmasti palaamaan kaupunkiin ainakin kerran, sillä kiinnostavia nähtävyyksiä jäi vielä paljon näkemättä, ja Lissabonin ulkopuolella sijaitsevaa vanhaa Sintran kaupunkia on kehuttu niin paljon, että seuraavalla kerralla se kuuluu matkaohjelmaan. 

Honest Greens (tai pelkät Pastéis de natat) ei tietenkään edusta portugalilaista ruokakulttuuria, mutta kahden muun ravintolakokemuksen perusteella paikallinen ruoka ja viini ovat herkullisia ja vaativat lisäkokemuksia! 

Kaupungissa on paljon omaleimaista ja kaunista, erityisesti meitä miellyttivät joka puolella keskustaa näkemämme kaakelit vanhojen rakennusten seinissä (englanniksi cacles, lausutaan “keikls”); hieno ja paikallinen tapa muuttaa rakennuksen ilmettä.

Toisaalta Lissabonissa on paljon “rosoa”, ts. ränsistyneitä rakennuksia, graffiteja ja roskaa. Koska suhtaudumme kielteisesti huumeisiin, joka puolella vastaan tuleva marihuanan tuoksu ja kadulla avoimesti myytävät huumeet ovat yksinkertaisesti vastenmielisiä. Ei jatkoon.

Dear Lisbon Gallery House hotelli sijaitsee hyvällä paikalla, vaikkei ihan ns. pelipaikoilla ollutkaan. Hotellin konsepti on viehättävä, mutta huone ja osa yleisistä tiloista kaipaisi fiksausta. Portaikossa tietyssä kohdassa ummehtunut, kosteusvauriosta kielivä tuoksu ei lupaa halpaa remonttia. 

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *