Italia,  Milano

Nykytaidetta ja Stranger Things -paratiisi

Milanon Duomon aukion varrella on Museo del Novecento, joka nimensä mukaisesti esittelee italialaista 1900-luvun taidetta. Monta kerrosta kiinnostavaa ja Italian ajoittain rankkaakin menneisyyttä heijastavaa taidetta, ja ennen kaikkea museon ylimmän kerroksen valtavista ikkunoista aukeava upea näköala Duomolle ja sen edustan piazzalle. Mainittakoon myös, että museo on ilmastoitu! 

Corso Vittorio Emanuele II -kadun muotiliikkeissä turisteja riittää, mutta meitä kiinnostaa eniten ihan sattumalta pari korttelia etelämpänä vastaan tullut Stranger Things -sarjan ympärille rakennettu pop-up -näyttely ja myyntitila. Vietämme toista tuntia lähes autenttisen tuntuisissa lavasteissa ja kaupassa, jossa on niin paljon erilaisia Stranger Things -tuotteita, että varsinkin mies meinaa seota.  

Stranger Things -paratiisin jälkeen käymme ostamassa supermarketista lounassalaatit, jotka syömme hotellihuoneessamme, jossa on onneksi aikaa myös levätä hetki. Alkuillaksi suuntaamme Naviglio Grandelle eli Milanon ydinkeskustan eteläpuolella olevalle kanavalle, johon niin turistit kuin paikallisetkin kesäiltaisin suuntaavat sekä aperitiiveille että illastamaan.

Kanava ja sitä reunustavat vanhat rakennukset ovat hienoja, mutta väkeä on jo alkuillasta niin paljon ja terassit niin täynnä, että itse suuntaamme aperitiiveille lähemmäs vegaanisia ruokia tarjoavaa illallispaikkaamme, Solarin puiston reunamille. Aperol Spritzit ovat erittäin kohtuuhintaiset (5€ kpl) ja onneksemme niiden kera pöytään kannetaan kulhollinen sipsejä, oliiveja ja täytetyt toastit. Nimittäin kun vihdoin löydämme vegaaniravintolamme, johon olimme tehneet pöytävarauksen, huomaamme sen olevan remontissa. Eli kiinni. Quandoo-palveluun lähtee samantien tulikivenkatkuinen palaute ja alamme kiireisesti etsiä korvaavaa ravintolaa – jollainen löytyy lähempää hotelliamme. 

Viimeinen päivämme Italiassa alkaa Milanon tunnetuimmassa turistikohteessa Duomossa, jossa olemme toki käyneet useasti aiemminkin. Katedraali tekee joka kerta vaikutuksen. Sen sijaan Duomon vieressä oleva Museo del Duomo on meille uusi tuttavuus. Museo on täynnä Duomossa käytössä olleita patsaita, gargoileja ja kirkkotaidetta. Se on myös täynnä ihmisiä. Taiteesta on vaikea nauttia tiukassa ja vauhdilla etenevässä jonomuodostelmassa. 

Museon jälkeen kulutamme aikaa kävelemällä Via Montenapoleonen muotikatua pitkin ja Galleria Vittorio Emanuelle II:n ostoskeskuksen läpi. Ostamme vielä matkan viimeiset gelatot, sitten on aika palata hotellille hakemaan matkalaukut. Domodossolan asemalta pääsee paikallisjunalla Bovisan asemalle ja sieltä lentokenttäjunalla Malpensan lentokentälle, jonka loungessa nautimme lasilliset proseccoa ja lupaamme palata Italiaan taas seuraavana vuonna!  

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *