Italia,  Milano

Arrivederci Abruzzo, Ciao Milano!

Aamulla on aika jättää jäähyväiset ihanalle Abruzzolle. Aamiaisen jälkeen pikaiset siivoukset ja viimeiset pakkaukset, sitten auto alle ja kohti Pescaraa. Tarkoitus on ensin ajaa pitkin pienempää rantatietä maisemista nautiskellen, mutta aika pian tajuamme, että on lauantai ja puoli Italiaa on menossa rannalle. Siispä moottoritielle. Tietulli perille asti maksaakin peräti euron.

Olemme hyvissä ajoin ennen sovittua aikaa Fourwheels-vuokraamon Pescaran toimipisteellä, josta ystävällinen virkailija kuskaa meidät Pescaran keskusrautatieasemalle.  Ennen junan lähtöä otamme aseman kolkohkossa hallissa kahvit ja croissantit, lisäksi tilaamme eväspizzapalat junaeväiksi. 

Mainittakoon tässä yhteydessä, että junamatkailu Italiassa ei ole erityisen edullista – paitsi jos tiedät useita kuukausia etukäteen milloin ja mihin junaan lipun haluat, ja onnistut hankkimaan sellaisen halvimmasta kategoriasta. Meiltä kahden hengen junamatka Pescarasta Milanoon premiumluokassa maksaa yhteensä 180 euroa. Premiumluokassa on standardiluokkaa paremmat istuimet ja hintaan kuuluu sipsipussi, pieni keksipaketti ja vesipullo. Premiumluokan lippu ei ole mainittavasti kalliimpi kuin standardiluokan lippu.

Juna kulkee rantarataa pitkin Riminiin asti, sitten se kääntyy sisämaahan ja pysähtyy mm. Bolognassa. Viiden tunnin junamatka Milanoon kuluu yllättävän nopeasti maisemia katsellen. Juna on perille saapuessaan yli puoli tuntia myöhässä, mutta junakuulutukset kertovat, että tässä tapauksessa matkustajilla on mahdollisuus hakea myöhästymisestä korvausta (kotiin päästyämme haemme ja saamme hyvitystä, joka tosin tarkoittaa alennusta seuraavista junalipuistamme, eikä esim. palautusta luottokortille). 

Ciao Milano! Olet kovin suuri ja täynnä ihmisiä Abruzzon rauhaan verrattuna. Milano Centralen metroasemalta siirrymme metrolla Domodossolan metroasemalle. Hotellimme Nasco sijaitsee Corso Sempionella reilun kilometrin Sforzescon linnalta luoteeseen, Domodossolan aseman ja Citylife-keskuksen lähistöllä. Hotellihuone on vanhahko ja kulunut, mutta onneksi ilmastointi toimii. Kun tähän asti olemme saaneet nauttia sopivan lämpimistä keleistä eteläisemmässä Italiassa, Milanossa on 35 astetta lämmintä eli ikävän kuuma. 

Ennen illallista käymme katsomassa Corso Sempionen päässä olevaa Rauhankaari-muistomerkkiä (Arco della Pace) ja katselemme kadun lukuisten ravintoloiden täpötäysiä terasseja. Samalla kadulla on myös illallispaikkamme, perinteisiä italialaisruokia tarjoava Taverna dei Golosi. Tilaamme lasilliset proseccoa, sitten talon upean tapaslautasen ja herkullisia friteerattuja kesäkurpitsan kukkia. Pääruoiksi otamme risotot, milanesen ja talon tapaan. Ruoat ja isot lasilliset viiniä kustantavat yhteensä reilut 80€ – jossa on mukana The Fork -varauspalvelun mukana tullut 20 prosentin alennus. Olemme Milanossa, jossa on vaikeaa joskaan ei mahdotonta syödä edullisesti. 

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *