Apulia,  Italia

Viimeinen päivä rannalla

Aamupäivällä ajamme rannikkoa pitkin muutaman kilometrin etelään, Torre Mozzassa sijaitsevaan Lido Pinatan täyden palvelun lomakeskukseen. Vuokraamme aurinkovarjon ja kaksi aurinkotuolia päiväksi, yhteensä 18 euroa. Rannalla on kiva löhöillä ja uida viimeisiä kertoja Joonian meressä, kunnes lähestyvä syksy alkaa muistuttaa itsestään: tuuli yltyy ja pilvisyys lisääntyy. Sinnittelemme, kunnes rannalla ei oikeastaan enää tarkene. Ajamme Ugentoon viimeisille ruokaostoksille, sitten majapaikkaan peseytymään ja vaatteiden vaihtoon.

Tavoitteenamme on ehtiä Torre San Giovannin rantabulevardille aperitiiveille ja vihdoinkin katsomaan auringonlaskua. Tavoite toteutuu. Nautimme Vespera-baarin terassilla aperolit, vaikka kylmä tuuli puhaltaa ja paikallisilla on päällään jo villapaitaa ja toppatakkeja. Me olemme pukeutuneet aivan liian kevyesti.

Illallinen nautitaan Tripadvisorissa korkealle rankatussa Da Gino -pizzeriassa, jonka pizzat ovatkin herkullisia, samoin reissun ensimmäiset Nastro Azzurro -oluet. 

Aamulla ohjelmassa on siivousta ja viimeisten valokuvien ottamista. Ajomatka moottoritietä pitkin kohti Barin lentokenttää on yllätyksetön. Paria vuotta aiemmin, Umbrian loman loppumetreillä kävimme ennen lentoa lounastamassa Rooman lentokentän vieressä sijaitsevan Fiumicinon rantakaupungissa, tällä kertaa käymme niin ikään rantalounaalla, Barin kentän vieressä sijaitsevassa Palesen rantakaupungissa. Pucciaria Santo Spiritossa mies nauttii matkan toisen mustekalapuccensa, nainen puolestaan maukkaan kasvispuccen. Palese on kivan näköinen rantakaupunki.

Lentokentälle

Lounaan jälkeen tankkaamme auton ja palautamme Lanciamme Hertzin pisteelle. Barin Karyl Wojtyla -kenttä on pienehkö eivätkä sen ostosmahdollisuudet ole mitenkään erityisen hyvät. Ostamme viimeiset tuliaiset ja nautimme viimeiset kahvit ja leivokset lentokenttäkahvilassa. Arrivederci Puglia!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *