Apulia,  Italia

Viininmaistelua

Aamupalan nautimme viehättävällä pikku terassillamme. Tänä aamuna emme kiirehdi mihinkään, mutta iltapäivälle olemme varanneet viinitilaan tutustumisen.

Ennen tätä ehdimme piipahtaa Gallipolin kaupungissa, jonka rautatieaseman eteen jätämme automme ja kävelemme Via Romaa pitkin kohti niemen kärjessä sijaitsevaa vanhaa kaupunkia. Martinucci-ketjun kahvilassa nautimme paninit, pasticciottot ja kahvit. Gallipolin vanhan kaupungin halki kulkee turistikatu, joka on täynnä turisteja, erityisesti saksalaisia ja ranskalaisia eläkeläisiä. Me yritämme välttää ryhmiä ja poikkeamme sivukaduille ja lopulta niemen kärjessä sijaitsevalle rantakadulle. Gallipoli vaikuttaa mukavalta kaupungilta, mutta jää vähän etäiseksi, sillä meillä on kiire viinitilalle.

Gallipoli

Coppolalla kylässä

Coppolan tila sijaitsee yllättävän lähellä kaupungin keskustaa. Viiniviljelmien keskeltä löytyy moderni, tyylikäs rakennus. Tilan ainoa englantia puhuva työntekijä, nuori nainen, pitää meille ja hollantilaispariskunnalle melko lyhyen kierroksen ja esitelmän viinitilan historiasta ja tuotteista. Sitten itse asiaan; toisen meistä pitää ajaa, tänään se on nainen. Otamme siis neljää eri viinilajia neljässä lasissa, isoja kaatoja, joista riittää hyvin molemmille. Maistelemme harvinaisempaa negroamarosta tehtyä valkoviiniä, vermentinoa, melkeinpä viinalta maistuvaa primitivoa sekä rypälesekoitusta. Mukaan lähtee pari pulloa viiniä sekä Coppolan oliiviöljyä. 

Cantina Coppola

Aurinko on jo laskenut kun ajamme takaisin Torre San Giovanniin, jossa nautimme illallisen tutussa rantapesceriassa. Simpukkapasta, grillattuja ja friteerattuja mereneläviä, leipää ja iso karahvi pirskahtelevaa talon viiniä. Nam. 

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *