Apulia,  Italia

Monopoli

Aamupalan jälkeen loikoilemme matkapäivän ja edellisen, yllättävän pitkäksi venyneen Apulia-päivän rasituksista altaalla. Lounaalle ajamme Monopolin viehättävään rantakaupunkiin. Tripadvisorin suosittelema rantaravintola on tupaten täynnä, emmekä jää jonottamaan pöytää, vaan jatkamme kohti vanhaa kaupunkia, jossa ruokailuvaihtoehtoja on runsaasti. Nautimme pastat ja valkoviinilasilliset hieman turistipaikalta vaikuttavan ravintolan terassilla. 

Monopolin vanhakaupunki, sitä ympäröivä muuri ja rantabulevardi ovat upeita. Turisteja on  yllättävän paljon, huomaamme käyskennellessämme pitkin vanhan kaupungin kapeita kujia. Hieman harmittaa, kun kaupungin kauniiksi kehuttu katedraali on kiinni, mutta saamme samalla syyn palata Monopoliin. Kaupungin ulkopuolella on useita uimarantoja, sekä maksullisia että maksuttomia. Löydämme paikallisten miehittämän pienen, kallioiden ympäröimän hiekkarannan ja otamme ensimmäistä kertaa tällä reissulla tuntuman Välimeren lämpimään veteen.

Illallispaikka on tänäänkin Conversanossa. Kehuttu Sapore Perfetto -pizzeria on lähes tyhjä, mistä huolimatta tarjoilijat tutkivat tarkkaan illan varauslistaa. Mahdumme sisään ja saamme yllättävän nopeasti eteemme erinomaiset pizzat ja isot lasilliset paikallista primitivo-rypäleestä tehtyä punaviiniä. Tuntia myöhemmin vatsamme ovat täynnä, ravintola sen sijaan on lähes yhtä tyhjä kuin saapuessamme. Ovella nuori kokki huikkaa keittiön puolelta italiaksi kysymyksen ”Che sapore, maistuiko”. Perfetto, toteamme!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *