Apulia,  Italia

Metsässä

Apuliassa on useita kansallispuistoja, joista Garganon niemimaalla sijaitseva Foresta Umbran luonnonpuisto lienee tunnetuimmasta ja hienoimmasta päästä. Barista länteen sijaitsee suuri Alta Murgan kansallispuisto, jonka eteläpäässä sijaitsevaan Foresta di Mercadanten metsikköön me suuntaamme viimeisenä päivänämme Apulian näissä osissa. 

Tunnin ajomatkan jälkeen pysäköimme pienen retkeilymaja-kahvilan viereen, josta lähtee yksi alueen luontopoluista. Meidän ja muutaman maastopyöräilijän lisäksi maastossa ei muita näy. Pinjoja, seetripuita, mäntyjä ja monia muita puulajeja sisältävässä metsässä on siis rauhallista – ja ihana metsän tuoksu. Ilma on sopivan pilvinen patikointiin. Nautimme Apulian luonnosta ja hyvin merkitystä, leveästä reitistä puolentoista tunnin ajan.

Luontokokemuksen jälkeen on päästävä shopauttamaan. Centro Casamassima on valikoimaltaan ja kooltaan varsin vakuuttava ostoskeskus. Paljon kivoja kauppoja, mm. iso Coin-tavaratalo ja pihapiirissä myös Conbipel-vaateketjun myymälä. Syömme lounassalaatit Frunch-ravintolassa, jonka ovella pyydetään näyttämään koronapassit. Hyvä! Syötyämme ja shoppailtuamme tankkaamme auton ja ajamme takaisin Masseria Montepaoloon pakkaamaan ja valmistautumaan illalliselle lähtöön.  

Olemme varanneet illaksi pöydän Monopolista, hieman keskustan ulkopuolelta sijaitsevasta La Cantina del Mondo -ravintolasta, jonka illan ensimmäiset asiakkaat olemme. Koronapassitarkistuksen jälkeen saamme valita pöytämme joko terassilta tai sisältä, mutta vilkkaasti liikennöidyn tien varrella emme halua illastaa, joten istahdamme sisälle ja tilaamme aperolit, joita nautiskellessamme selaamme ruokalistaa. 

Crosskitcheniä edustava illallinen ei jätä oikein mitään mielikuvaa. Jätämme auton ravintolan eteen ja kävelemme lämpimässä illassa kohti Monopolin vanhaa kaupunkia, jossa viime käynnillä suljettuna ollut katedraali on kuin onkin auki (jopa iltakymmeneen). Kyseessä on koristeellinen, mahtipontinen ja upea kirkko, jossa saamme viettää suurimman osan ajasta täysin kaksin. Upean kokemuksen kruunaavat katedraalin lähistöltä ostetut valtavat jäätelötötteröt!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *