Apulia,  Italia

Salenton Seychellit ja Specchia

meri

Emme ole saaneet rantaelämästä tarpeeksemme. Salentosta löytyy Italian ”Malediivit” ja ”Seychellit”, lyhyen ajomatkan päässä Torresta molemmat. Me valitsemme ”Seychellit” eli rantakohteen, jossa pitäisi Google Mapsin mukaan olla myös ilmainen parkkialue. Alue on, mutta ilmainen se ei ole. Täällä rantameininki on saman kaltainen kuin Torre San Giovannissakin, eli löytyy sekä rahvaan ilmaista rantaa että rantabaarien omistamia maksullisia aurinkotuolialueita. Ranta on kuitenkin hieman Torren rantaa roskaisempi, liekö tuuli tuonut rannalle merilevää. Onneksi uimiseen sopivia siistimpiäkin kohtia löytyy. 

Kun olemme kuivatelleet uimisen jälkeen, suuntaamme auton kohti Salenton eteläkärjessä sijaitsevaa Leucan kaupunkia. Syömme lounaspatongit Pocca-nimisessä suositussa pikkubaarissa. Poccasta on vain lyhyt mutta nousujohteinen ajo Santa Maria di Leucan niemelle, jonka päällä sijaitseviin nähtävyyksiin kuuluu mm. majakka ja kirkko. Niemeltä on upeat näkymät Leucan kaupunkiin, joka ei tee suurta vaikutusta, mutta onneksi seuraava kohteemme tekee.

 

Leuca

Suloinen Specchia

Unelias, kaunis, vanha kukkulan päälle rakennettu keskiaikainen kaupunki – sellaisia on Italia täynnä ja mm. sellaisten paikkojen vuoksi rakastamme Italiaa. Salentossa tällainen pikkukaupunki on Specchia, jonka alapuolella olevalla pysäköintialueella ei juuri tänään ole muita autoja, eikä kaupungin kaduilla juuri muita kuin paikallisia. Specchian vanha kaupunki on täynnä kauniita, paikoin vähän ränsistyneitä ja ajan patinoimia rakennuksia. Käymme parissa pienessä kirkossa ja ihailemme näkymiä.

Specchia parkkipaikalta
Specchian tori

Tarkoituksenamme on illastaa Ugentossa, josta etukäteen valittu ja googlen mukaan avoinna oleva ravintola osoittautuu suljetuksi. Kadun toisella puolella on avoin trattoria, jossa tarjoilija antaa meidän valita itse pöydän. Istumme hölmönä terassilla kymmenisen minuuttia, mutta mitään ei tapahdu. Häivymme vähin äänin ja päätämme tehdä ruokamme jälleen itse. Conadista ostamme orecchiette-pastaa, valmispestoa ja parmesania. Viemme ne kämpän jääkaappiin, vaihdamme uimakamat päälle ja ajamme rantaan, jossa käymme vielä ihailemassa auringonlaskua ja vetämässä päivän päätteeksi vielä bodysurffaukset. Pastat syödään valkoviinin kera, samalla katsomme Masterchef Italiaa. 

auringonlasku rannalla

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *