Apulia,  Italia

Rantaelämää

Pescheria

Ilmastointilaitteen kaukosäädin ei toimi ja yöunet jäävät kuumuuden takia lyhyiksi. Paikalle hälytetyt Luigin sisko ja isä eivät saa kaukosäädintä toimimaan, mutta Luigi lupaa hankkia iltapäiväksi kokonaan uuden. Huonosta yöstä väsyneinä emme jaksa liikahtaa mihinkään ennen lounasaikaa. Aamupalalle Conversanosta pöllityistä kaktuksen hedelmistä tulee lisää piikkejä sormiin.

Fiilis paranee huomattavasti, kun löydämme lounaspaikan Torre San Giovannin venesatamasta. Ihanassa muovituoli-kalaravintolassa tilaukset täytetään lomakkeeseen, joka viedään kassalle. Maksamisen jälkeen odotetaan että kuitissa näkyvä numero huudetaan, sitten ruoat haetaan luukulta ja juomat toiselta. Syömme herkulliset gratinoidut simpukat, merellisen pastan ja friteerattuja mereneläviä, juomaksi vettä, limua, olutta ja espressot. Mahtava ja edullinen paikka!

Pescheria

Ruoan jälkeen ajamme autolla kuoppaista rantatietä pitkin ilmaisen uimarannan maksulliseen parkkiin, josta on vielä lyhyt kävely rantaan. Pitkää hiekkarantaa riittää, rantaravintoloita (joilla omat rantatuolit) sopivin välein, ja melko vähän väkeä. Hieman pilvinen keli on juuri passeli ja tuulen tuomat aallot mahdollistavat bodysurffauksen lämpimässä rantavedessä. Teemme myös pitkän kävelylenkin rantaa pitkin. Kumpikaan meistä ei ole rantaihminen, mutta onhan tämä aika ihanaa! 

Muutaman tunnin rantailun jälkeen vietämme loppupäivän kämpillämme, jossa teemme ruokaa, katselemme italialaisia tv-kanavia ja varaamme viininmaisteluvisiitin parin päivän päähän.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *