Abruzzo,  Italia

Kohti illan punaa

Aamiaisen jälkeen maksamme Paradison tiskillä kaupunkiverot ja hyvästelemme omistajaperheen rouvan, joka noutaa meille takahuoneesta läksiäislahjaksi pullon paikallista Montepulciano D’Abruzzoa. Lähdemme ajamaan kohti pohjoista ja Pescaraa, tällä kertaa maksullista moottoritietä pitkin. Noin 90 kilometrin ajo kustantaa tulleina reilut 7 euroa. Pescaran kaupunkiin emme tällä matkalla tutustu, mutta aivan sen lähellä on Città Sant Angelon outlet -kylä. Tämä on pienempi ja hiljaisempi kuin Rooman lähistöllä oleva Valmontonen kylä, mutta ostettavaa löytyy taas, varsinkin mies tekee löytöjä Gaudi-merkin outletista.

Itse Città Sant Angelon pikkukaupunki on viehättävä. Lounastamme Hotel Belvederen terassilla, josta on huikeat näkymät rannikolle ja läheisille kukkuloille. Itse hotelli on nähnyt parempiakin päiviä, mutta ruoka on hyvää; seuraamme terassilla ruokailevan ranskalaisen motoristiryhmän esimerkkiä ja tilaamme valtavat chitarrina-pastat, toisen tomaatti-, toisen sieni-jauhelihakastikkeella.

Teemme henkisen muistiinpanon palata Cittá Sant Angeloon jonain päivänä. Jatkamme matkaa kohti Pescaran laitamilla olevaan valtaisaan Conad-hypermarkettiin. Kun seuraavan majapaikan jääkaappiin on ostettu tarpeeksi juotavaa, lähdemme ajamaan kohti länttä.

Reilun puolen tunnin ajon jälkeen olemme jo keskellä maaseutua. Upeiden maisemien keskeltä, kapeiden pikkuteiden päästä löytyy agriturismo Rosso di Sera (eli ”illan puna”). Omistajatar Domenica tulee vastaan punaisen talon pihalla ja esittelee meille paikkoja sekä huoneemme. Pihalla omissa aitauksissaan ovat suloinen mutta äänekäs koira Lucky ja kaksi kiliä, jotka tulevat innoissaan tekemään tuttavuutta verkkoaidan läpi.

Rosso di Sera

Siirrettyämme tavaramme hyvän kokoiseen huoneeseemme, käväisemme uima-altaalla uimassa ja kuivattelemassa myöhäisen iltapäivän auringossa. Puemme päälle, nautimme aperitiivi-proseccot huoneemme parvekkeella ja siirrymme illalliselle. Lisäksemme abruzzolaista maalaisruokaa ovat nauttimassa isäntäperhe ja meitä nuorempi pariskunta. Ruoka ei valitettavasti pastaa lukuun ottamatta vakuuta: kasvissyöjän pääruoaksi on tarjolla salaattia ja neljä valtavaa mozzarellaviipaletta. Huuhdomme ruoan alas karahvillisella Rosso di Seran omaa punaviiniä.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *