Abruzzo,  Italia

Rantapäivä

Aamiaisen jälkeen aurinkovoiteet pintaan ja rantakamat kassiin, on aika tutustua Abruzzon merenrantatarjontaan! Ajelemme pikkuteitä pitkin Vaston pohjoispuolelle Punta Adercin kansallispuistoon – puisto tosin on vähän harhaanjohtava nimitys, sillä kyse on merellisestä alueesta, johon kuuluu mm. entisöity traboccho (paikallinen erikoisuus, eli pitkän puulaiturin päähän rakennettu kalastushäkkyrä), muutama ranta, peltoja ja pieni metsikkö. Osa rantakaistaleesta on pikkukivirantaa, jolla erityisesti paikalliset tuntuvan viihtyvän hiekkarantaa paremmin.

Meitä kiinnostaa kuitenkin enemmän Punta Pennan hiekkaranta, johon on muutaman minuutin ajomatka. Parkkipaikalta kävellään pitkiä rappusia pitkin alas rantaa ja siellä odottavaa hienoa hiekkaa kohti. Rannalla ei ole paljon väkeä ja paljain jaloin rantavedessä kävely on jotain, mitä olemme kovasti odottaneet, samoin bodysurffaus aaltojen päällä – keli on tähän juuri sopivan tuulinen ja aallokko sen mukainen.

Kävelemme pitkin rantaa, käymme pari kertaa pulahtamassa meressä ja kuivattelemme. Emme ensimmäisenä rantapäivänä uskalla paria tuntia kauempaa viettää auringossa, joten lähdemme lounaalle Marina di Vastoon, jossa on useita rantaravintoloita – tai lidoja, joiden toimintaan kuuluu ravintolan lisäksi myös aurinkovarjojen ja -tuolien vuokraus. Valitsemme La Mamitas -nimisen lidon eli täyden palvelun rantaravintolan, jonka pöytien valkoiset liinat viittaavat vähän tasokkaampaan paikkaan. Syömme salaatit, pastat ja juomme lasilliset passerinaa, jälkiruoaksi nappaamme kauan odotetut gelatot lähikahvilasta.

Hyvin ansaittujen päiväunien jälkeen suuntaamme jälleen Vastoon, jossa käymme koittamassa onneamme kehutun kasvisravintola Duedipicchen ovella, turhaan. Ilman pöytävarausta on ei etenkään viikonloppuisin kannata edes yrittää päästä suosituimpiin ravintoloihin. Löydämme kuitenkin vanhan kaupungin sydämestä La Votta Piene -osterian, jonka terassilla syömme mm. paikallista lammasvarrasta (arrosticini) ja pastaa. Illallisen jälkeen käyskentelemme Vaston vanhassa kaupungissa ja tutustumme sen putiikkeihin.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *